Næste side    Printervenlig version

Skydning for børn og unge.

Da jeg får en del henvendelser fra børn og unge som ønsker at begynde med denne sport - pistolskydning, så har jeg denne side med oversigt over foreninger, som viser hvem der tillader børn og unge at deltage. Dette varierer nemlig meget fra forening til forening, samt at også kontingenterne også varierer meget, som du kan se. Send mig gerne oplysninger om andre foreninger da det er umulig for mig alene at have hele oversigten.

Dersom du ønsker at begynde med pistolskydning og bor i Københavnsområdet eller i en sådan afstand at du er villig til at tage til skydning her en gang eller tre om ugen, så er du velkommen til at kontakte mig. Du kan bruge e-mail skemaet i menuen. Jeg ser helst at du er over ca. 12 år og du skal have dine forældres samtykke. Jeg kan da fortælle dig lidt om sporten og anbefale dig hvilken dag du er sikker på at få instruktion og få lov til at prøve at skyde i den forening jeg skyder i.

De oplysninger som er her, er enten hentet fra de respektive hjemmesider eller ved direkte kontakt til foreningen via e-mail eller telefon. Oplysninger her på denne siden vil kun blive opdateret ved henvendelse, da jeg ikke har kapacitet til at efterse oplysningerne kontinuerlig. E-mail kan sendes til mig fra menuen til venstre.

De foreninger som har mulighed for at børn og unge kan skyde er opført med link, dersom de har hjemmeside, og andre relevante oplysninger. Nogle foreninger har inkluderet i kontingenten et antal gratis skydninger, men jeg tager kun den reelle kontingent med, uden hensyn til diverse rabatter.

Er din forening ikke opført her og tager den i mod børn til pistolskydning, så send mig gerne en besked om dette ved hjælp af mit e-mail skema. Det er ikke en betingelse at foreningen har en hjemmeside. Send mig gerne også en besked dersom din forening ikke tager i mod børn. Det er så ærgerligt at børn skal gå forgæves fra den ene forening til den anden.

Endvidere skal det siges at en forening ikke er "dårlig" blot fordi den ikke modtager børn. Man skal have i tankene at det kræves ret meget kapacitet at afholde skydning for børn og ikke alle foreninger har medlemmer som kan påtage sig en sådan opgave. De fleste foreninger jeg har været i kontakt med ønsker at børn skulle kunne skyde, men de har ikke kapacitet til dette. Kun et fåtal siger lige ud at de ikke ønsker børn på banen.

Børn kan godt. I tre måneder har jeg nøje registeret min egen og min søns skydning. Vi har trænet sådan ca. det samme og ikke gjort os de helt store anstrengelser. Vi har været regelmæssig på banen et par gange om ugen. Fysisk træning har været på pensionistniveau for mit vedkommende og han har trænet fysisk meget mere end jeg har. Og vi har været rimelig aktiv med mental træning. Han har fået så meget instruktion som nu en søn på 12 år gider høre fra sin far. Han var helt nybegynder da denne registreringen blev påbegyndt, og man kan tydelig se den opadgående tendens. Jeg var interesseret i at vide hvor stor progression han ville gøre som nybegynder og barn. Samtidig ville jeg også vide hvordan den samme træning influerede på min egen skydning, som gammel skytte. Barnets forbedring kan man helt tydelig se på kurven, og man forventer jo også en forbedring, selvsagt, men jeg ville vide hvor stor den egentlig er. Det kan vi se på kurven. Hvad mine egne resultater angår, så skal man nok have talknuseren frem før man kan se graden af forbedringen. Men forbedring er der, ingen tvivl om det. For at gøre det mere sammenlignbart, så har også jeg benyttet en pistol og et kaliber jeg aldrig har benyttet tidligere. (NB. Der er skalaforskel på y-koordinaten, max er 300)

Plot Reidar

Plot Arne

Faktisk viser talknuseren at jeg forbedrert mig med 0.84 poeng pr. uge og med en korrelations koefficient på ca. +0,5 i denne perioden og Reidar forbedrer sig meg 7,46 poeng pr. uge og med en korrelations koefficient på ca. +0,85 i samme tidsrum. Det er naturlig at graden af forbedring minker jo tættere på max man kommer. Plotet viser at vi begge har udviklet os i postitiv retning i løbet af denne tiden.

Plot Arne

Plot Reidar

Jeg mener at alle kan dyrke skydning så længe de er mentalt modne til dette, samt at de har fuld kontrol over bevægeapparatet, eller bruger hjælpemidler som kompencerer for eventuelt handicap, og fysisk styrke til at udføre skydning på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde. Jeg tror også at de fleste vil oppleve forbedringer ved regelmæssig træning og uden at overanstrenge sig. Selv betragter jeg pistolskydning som værende overvejende en mental sport men som indholder alle andre ingridienser også, og jeg ved at mennesker med forskellige handicap også nyder sporten. Den første jeg oplevde med handicap, da jeg var ung, var en som var blind. Det glemmer jeg egentlig aldrig, for det gjorde et stort indtryk på mig, og det har sat sig i mig at dette er en sport for alle.

Forening Børn / Ungdom Kontingent Træningsdage
Ballerup Skytteforening Ja 450 Tirsdag
Bellahøj Skytteforening Ja 240 Torsdag
Brøndby Skytte Forening Nej. De tager ikke op medlemmer i det hele taget.    
Blistrup Skytteforening Ja, fra 14 år 200 Onsdag
Djurslands Pistolklub Ja, fra 10 år 175 Mandag og torsdag
DSB/ASF Århus C Ja, fra 7-8 år 250 luftpist ol, mandag, cal.22 pistol torsdag. Ca 600 medlemmer, heraf ca. 250 pistolskytter
Farum Skytteforening Ja, fra 15 år 520 Onsdag
Faaborg skytteforening Ja, fra 14 år ? ?
Gladsaxe Skytteforening Ja, fra 12 år efter individuel vurdering. (Først riffel). Helt nye skytter - 17 år. 800 Tirsdag
Glostrup Skytteforening Nej    
Gundsølille Skytteforening Nej    
Hillerød Skytteforening Ja, fra 16 år 400 Onsdag
Hvidovre Skyttekreds Ja/Nej Afviser handicappede bl.a. 500 Tirsdag
Hårlev Skytteforening Ja. 120 Tirsdag
Ishøj Skytteforening Delvis. 17 år, ellers luft 225 Onsdag
Jørlunde Skytteforening Ingen pistolafdeling    
Karlslunde Skytteforening Ja. Individuel vurdering 150 Mandag
Kirke Hyllinge Skytteforening Ja. 16 år ? Tirsdag
Kjøbenhavns Skytteforening Ja 250 Mandag, onsdag, lørdag, søndag
Korsør Skytteforening Nej    
Køge Skytteforening Ja, 15 år eller riffel først og så dispensation ned til 12 år 180 Mandag Torsdag
Nakskov Skytteforening Ja 150 Mandag
Nykøbing F. Skytteforening Ja 200 Tirsdag
Næstved Skytteforening Delvis. 17 år og mulighed for dispensation. 150 Onsdag
Osted/Lejre Skytteforening Ja. 14 år 150 Torsdag
Ravnsborg Skytteforening Ja ? ?
Ringsted Skytteforening Nej    
Roskilde Skytteforening Nej    
Roskilde Salong-skytteforening 1904 Ja. 14 år ? Mandag
Rødovre Skytteforening Ja. ? Mandag Onsdag
Sengeløse Skytteforening Ja. E-mail virker ikke    
Skovshoved Idrætsforening Nej    
Skytteforeningen Pilen af 1927 Ikke oplyst    
Skytteforeningen API Ja, men først riffel. 200 Torsdag
Slagelse Skytteforening Ja, fra 15 år 200 Tirsdag Torsdag (vinter)
Sorø Skytteforening Ja, fra 14 år 180 Mandag Torsdag
Stenløse Skytteforening Ikke oplyst    
Søllerød Skytteforening Nej    
Tårnby Skytteforening Ingen pistolafdeling    
Taastrup Skytteforening Nej    
Værløse Skytteforening Ikke oplyst og e-mail virker ikke    
Øst Jydsk Pistolklub Fredericia Ja 135 + 50 i gebyr Onsdag. Børn under 15 bedes medbringe forelder første gang.

Næste side   Printervenlig version

Af Arne Flåten. © 2003-2007