Faldmål luft DDS

Bestemmelser for faldmålsstævner.

Generelt

Stævnerne baseres hovedsageligt på arrangørernes bestemmelser, dog skal stævnet ende ud i en finaleskydning på 10 m luft baseret på cupskydninger, skytte mod skytte. Der trækkes lod i 1/4 finalerne om hvem der skal møde hvem i hver klassegruppe. Se side 2 for strukturen med finalerne.

Banen Afstand 10 m Normal skydebane eller en til lejligheden opstillet 10 m bane i idrætshal eller lign.
Sikkerhed Politiet Hvis det er en midlertidig bane der opstilles i en idrætshal, så skal det lokale politi være orienteret. Man behøver ingen instruks, de skal bare vide at det foregår. Faldmålene skal være opstillet op ad en gipsbagvæg uanset om det er fast skydebane eller midlertidig bane.
Standpladser Min 2. Så det passer med 2 standpladser ad gangen.
Indskydning Papskive På samme standplads som der skydes på faldmålene.
Faldmål DDS Kan lånes gratis ved DDS ved kontakt til Tommy S. Haun på tlf. 76 65 67 09 eller mail [email protected]
Hulstørrelser Pistol Venstre mod højre: 48, 32, 32, 32, 16 mm
Riffel Senior/ung: Venstre mod højre: 10, 8, 6, 5, 4 mm. Vet./Jun./Åkl, samt BK: Venstre mod højre: 6, 6, 5, 4, 4.
Klasser Pistol -Senior/Ung -Vet./Jun./Åkl. -BK
Riffel -Senior/Ung -Vet./Jun./Åkl. -BK
Kvalifikation Faldmål eller pap Evt. igennem faldmålskvalifikation med enten 20 eller 40 skuds indledende runde. Eller igennem nuværende stævne eks. som en hoved eller mesterskabsskydning eller et samlet resultat af disse på luft og på papskive på enten 10 eller 15 m.
Klargøring Indskydning Efter arrangørs bestemmelser eller 8 min. Inkl. at komme på plads og få afgivet et frit antal prøveskud på papskive/faldmål.
Finalerne 1/4 finale Semifinale Finalen Forslag 1
Forslag
2
Skydes som enkelt skud til hver af de 5 mål på faldmålet med 30 sek. skydetid til hvert enkelt skud, som cupskydning, 1 mod 1. Gennemføres som 2 omgange, i alt 10 skud. Den som har væltet/lukket flest huller efter de 10 skud er vinder. Ved pointlighed er det den hurtigste skytte på det sidste skud der vinder.

Skydes som 5 skuds med 4 min. skydetid til 5 skud, og den af de 2 skytter der har væltet flest mål efter 5 skud eller inden for 4 min. er vinderen og har fået et matchpoint. Ved lige mange træffere er det den hurtigste skytte der tager matchpointet. Gennemføres som bedst ud af 3 omgange. I finalen gennemføres det som bedst ud af 5.
Skudkommandoer Nedtælling Foretages som nedtælling fra 5. ingen forberedelsestid eller spørger ind til om skytterne er klar! Gennemføres således:
-Gør klar til skydning, 5-10 sekunders pause
-Lad, 5 sekunders pause
-Skyd
-Ved udløb af tiden råbes der hold inde. -
Herefter iværksættes næste straks, med mindre der bliver speaket!
Rengøring af faldmål Efter hver skytte/skydning bør faldmålene renses inden næste skydning.

Af Arne Flåten. © 2003-2007