Næste side  

At surfe på www.flaaten.dk

Live Bookmarks. Denne side har live bookmarks, selv om det ikke vises automatisk i Firefox browseren; at den har dette. Det er den link der er langt nede på forsiden og som har navnet Syndiker mine nyheder. Du kan selv legge dette til manuelt i din browser dersom du ikke bruger en nyhedslæser. Linken er http://www.flaaten.dk/oxynews_syndicate.php og i Firefox går du ind på Bookmarks og Manage Bookmarks. Under File vælger du New Live Bookmark og tilføjer linken ovenfor.

En ting som ikke er nævnt nogen steder, er at denne hjemmeside gør nytte af accesskeys. Det vil sige at man har et redskab til at skifte mellem nogle af siderne uden at behøve klikke på menuen. Til dette skal man have en netlæser / browser som understøtter accesskeys. For eksempel kan jeg i min Mozilla netleser klikke på Alt+1 for at komme til første lektion, Alt+2 for at komme til andre osv. Når det gælder min Internet Explorer så skal jeg efterfølgende klikke Enter-tasten for at gå til valgte side. Eksempel: Alt+1 og derefter Enter.

Netlæsere / browsere som understøtter accesskeys:

  • Windows Operativ System/MSIE: Alt [Tegn] Enter
  • Windows Operativ System/Mozilla, Netscape, K-Meleon: Alt [Tegn]
  • Windows Operativ System/Opera: Shift + Esc [Tegn]
  • Macintosh Operativ System/MSIE: Ctrl [Tegn] Enter
  • Macintosh Operativ System/Mozilla, Netscape: Ctrl [Tegn]
  • Macintosh Operativ System/Opera: Shift + Esc [Tegn]
  • Linux Mandrake Operativ System/Galeon/Mozilla: Alt [Tegn]

De foreløbige accesskeys er følgende:

Access keys
Tegn Side
hHovedsiden
1 1.Lektion
2 2.Lektion
3 3.Lektion
4 4.Lektion
5 5.Lektion
u Huskeseddel
b Købe brugt
s Oversikt DSkyU klasser
o Oversikt
f Forum
p Planlagt
d Duelskydning
k Åbningstider Københavns Skyttecenter
x Går til toppen af siden
aDenne side

På mange sider vil man se en højrepil øverst og nederst. Dette er en link til næste side. Ikke alle sider er med i denne rækkefølgen, men de fleste. De som bruger browsere af nyere dato, og som er korrekt sat op til dansk, vil også kunne følge denne rækkefølgen ved f.x. Shift+x (Opera) eller på den dertil samsvarende Toolbar.

Der er også et printericon på mange sider. Et klikk på dette vil vise dig siden i en printervenlig version. Det krever at du viser din Referer og ikke har slået denne af. Du finder hurtigt ud af om du har den af eller på, for du får ingen ting frem dersom du har slukket for den.

Næste side  

Af Arne Flåten. © 2003-2008