Velkommen til Flaaten.dk

Bemærk at jeg ikke opbevarer våben hjemme.

Nyt billede for oven når du reloader denne side. Der kommer et tilfældig billede hver gang. Mange har spurgt mig hvad jeg/vi skyder med for at få de mundingsflammer. Det kan ikke lade sig gøre at fange dette glimt på anden måde end at bruge video og så håbe at glimtet kommer med på ét af billederne i selve videofilmen.

Falling Targets og anden aktiv skydning finder du på www.skyd.eu

 Nogle ting er beskyttet med password. Du får dette efter få sekunder ved at sende en tom e-mail til password@flaaten.dk

Skyd med os logoDette er en webside som omhandler skydning med pistol. Specielt er denne side beregnet på de som vil i gang med denne sport og som forsøger at få et overblik over sporten som helhed. Jeg vil efterhånden opdatere websiden med oplysninger om flere discipliner, artikler og tips. Alle er velkommen til at skrive til mig for at foreslå nye ting, rette på eventuelle fejl eller at komme med gode ideer til denne siden. Jeg håber du finder det du søger efter, og finder du det ikke, så send mig en besked og jeg vil forsøge at finde ud af det for dig.

Pistolskydning er en meget psykisk sport. Det handler for en stor del om koncentrationsevne, evnen til at fokusere og hjernens kapacitet til at multitaske. Også psykologer har opdaget dette, og er begyndt at bruge pistolskydning aktivt, som reference til status quo og som målemetode for forbedring af både mental helse, hukommelse, brainfitness, og samarbejdsevne.

Så hvad er dette våben? Det er håndvåben som er beregnet til at bruges med én hånd. Pistol er benævnelsen for dem alle sammen. Alle revolvere er pistoler, men ikke alle pistoler er revolvere. Så ved du allerede noget de fleste ikke ved. Revolvere har et roterende magasin. Pistol opdeles i undergrupperne:

 1. Enkeltskud pistol (sortkrudt eller patroner)
 2. Revolverende pistol (sortkrudt eller patroner)
 3. Semi-Automatisk pistol (gas, recoil og blowback)
 4. Semi-Automatisk revolverende pistol (Webley Fosbury)
 5. Automatpistol (oftest sjældne varianter af 3)

Der er tre slags skydning; konkurrence, jagt og kamp. Denne hjemmeside handler kun om konkurrence-skydning, og sådan skal det også være. De tre former er ikke sammenlignbare og de skal efter min mening holdes fuldstændig adskilt. Derfor kan ikke nogen af de teknikker jeg fortæller om her, bruges til noget som helst andet end konkurrence skydning. Er du interesseret i nogen anden form for skydning, så har du havnet på forkert hjemmeside.

Arne Flaaten

Polterabend? Firma arrangement?

Dansende kuler

Dersom du er interesseret i skydearrangement, polterabend eller lignende i Københavnsområdet, så er du velkommen til at tage kontakt:
Via e-mail
Mobil: 30 13 90 98
Skype: Ring gratis med Skype
"Skypenet": 36 95 04 01

Det er bedst at kontakte mig på mail. På telefon kan det ske efter kl. 10:00 og inden kl. 23:00. Mellem kl. 17-21 er du kun heldig dersom jeg tager telefonen.

Skydning som del af en social event:
Firmafesten
Polterabend
Julefrokosten
Eventsdag
Fødselsdag
Jubileum
Kundepleje m.m.

Dette kan arrangeres af min forening både på riffel og pistol (også søndage!). Jeg bruger kun uddannede amtsinstruktører, eller landsinstruktører, samt uddannede trænere til sådanne arrangement og sikkerheden er sat i højsædet. (Jeg bruger altså ikke kun almindelige skytte til denne opgave.) Vi holder arrangement for såvel mindre grupper på 1-10 personer som større grupper på op til 50 personer, eller flere. (Personlig påtager jeg og mine 2 trænere ikke i mod flere end 24 personer inden døre, eller 30 personer udendøre, ved skydning med kun pistol og ikke riffel. Dette fordi det giver en lang og ret kedelig ventetid) En stor træner stab er altid villig til at hjælpe dig. Dette kan avholdes med grovpistoler, eller med finpistol kaliber 5,6 mm. Vi afholder også arrangement med luftpistol. (Når det gælder luftpistol så er dette billigere, og du skal ikke tænke legetøj. Det er snak om meget avancerede pistoler i prisklassen 5000-12000 kroner) Er det riffelskydning du søger efter, så kan dette også formidles. Er der deltagere under 16 år bedes du gøre os opmærksom på dette og hvor mange som er under 16 år. Dette fordi det kræver ekstra trænere. Likeledes skal vi have besked på forhånd dersom der er deltagere som ikke forstår dansk. Eneste fremmedsprog jeg accepterer i de skydearrangement, som jeg holder, eller videreformidler, er norsk og svensk.

Til trods for at det ikke er påkrævet, forlanger jeg brug af sikkerhedsbriller. Jeg stiller sådanne til rådighed for alle som skyder under min kommando under et skydearrangement.

Kaliber / Sted:
4,6 mm. (Luft): 30 skud.
1. Grøndal Centret.

5,6 mm: 25 skud.
1. Stadion, Østerbro.
2. Københavns SkytteCenter

9 mm. 25 + 10 skud.
1. Københavns SkytteCenter.
Der kan mod tillæg i prisen også prøves nogle skud med kal. 357 Magnum (revolverende pistol). Det er den kraftigste pistol der må benyttes i Danmark, i civilt sammenhæng. Jeg tillader ikke helt nye skytte at skyde grovkaliber, uden at de først har skudt med finkaliber. Det vil sige, at hos mig, skal man først skyde med kaliber 5,6 mm for derefter at prøve et større kaliber. Dette er min egen lille regel, og du kan helt sikkert finde andre som ikke har noget i mod at lade helt nye skytte starte direkte på grovkaliber. Men dette har jeg det bedst med. (Altså består pakken af 25 skud 5,6 mm og 10 skud 9mm.)

Varighed:
1-1½ time ved 1-10 personer.

Prisen inkluderer: Instruktion i sikkerhed, våbenbetjening og skydeteknik af uddannet amtsinstruktør/træner, afvikling af skydeprogram, leje af pistol, leje af høreværn, sikkerhedsavriller, baneleje, skud, samt skydeskiver. Der kan, hvis instruktøren giver tilladelse, købes ekstra ammunition på stedet. Prisen er variabel afhængig af ammunitionstype og skal aftales særskilt. Priser opgives ved henvendelse.

Arrangør: Kjøbenhavns Skytteforening CVR 29 94 63 29

Bliver man beskidt på tøjet? Nej, men man får en smule krudtslam på hænderne som vaskes nemt af med almindelig sæbe.
Hvad med sikkerheden? Foreningen har eksisteret siden 1862 uden at have haft et uhæld. Banerne er godkendt af politiet og vores hjælpere er uddannede instruktører og trænere. Du kan også læse sikkerhedsbestemmelserne her på siden.

Stab: Kjøbenhavns Skytteforening har en stor stab af uddannet personale på næsten alle plan. Primært hjælper vi vores egne skytte, samt skyttesporten både på regionsplan og landsplan. Denne stab stiller sig også til rådighed for sådanne PR arrangement for at gøre alt for at også du skal få en god og sikker oplevelse. Foreningens stab har mange gange også stået for store dele af afvikling af Danmarksmesterskaber. Derfor er det meget rutinerede og uddannede instruktører du vil møde, og ikke almindelige medlemmer.Til FORENINGER: Dersom jeres forening ønsker at afholde sådanne arrangement, men ikke har den førnødne kapacitet, uddannelse etc. til selv at kunne arrangere sådanne events for jeres kunder og kontakter, så må i gerne skrive til mig, da vi er villige til at også hjælpe jer med at profilere jeres foreninger.

Kursus / Hjælp

Kursus for nybegyndere og for de mere erfarne kan formidles; både individuelle og for grupper. Jeg kan også være behjælpelig med træningsplanlægning, coaching og generel våbenteknik. Tag kontakt helt uden forpligtelse dersom du er interesseret.

 • Individuelle kursus
 • Spotkurser
 • Træner 1 kursus
 • Træner 2 kursus
 • Grundkursus
 • Instruktørkursus
 • Skyttekort
 • Falling Targets KSC
 • Pistolterræn KSC
 • Mental Fitness og Teambuilding for erhvervslivet
 • Evtents for vanskelig stillede børn og unge
 • Events for specialskoler.
 • Kursus for unge mennesker som har svært ved at integrere sig, eller finde ud af sig selv af forskellige årsager. Specielt egnet for 2G mennesker og ellers andre unge DK mennesker, hvor ingen tager forbudte medikamenter. Vi tager også med til forskellige møder/aftaler hvor kursisten traditionelt ikke føler sig til pads, eller føler sig for lidt respekteret for det han/hun er. 4 ugers kursus. Forskellen er ikke så stor som man tror, på de tilpadsede og utilpadsede.
 • Hvordan overleve ekstreme situationer i teori og prasis - to uger.
 • Vægtreduktion på den sjove, men hårde, måde. 3 gange 3 uger.

Selv er jeg uddannet som Terrænskydeleder, Amtsinstruktør, Skydeleder, Træner-1, Træner-2, Voksentræner, Børne- og Ungdomstræner, Banekommandør, Foreningsinstruktør, har UV eksamen i psykologi, logik og filosofi, samt et meget bredt spekter af mere eller mindre relevante kurser. Kostvejledning, biokemi, konfliktløsning, samtaleformer, undervisningsteknik, forhandlingsteknik osv.

Finder du ikke lige det du er ude efter, så tag alligevel kontakt. Sandsynligheden er stor for at jeg kender nogen der kan hjælpe dig.

Et godt miljø.

Er det et godt miljø du søger, for dig selv eller dine børn, så kan jeg stærkt anbefale vores miljø. Her finder du både disciplin, opdragelse og venskab blandt mennesker med sunde interesser. Vi arbejder for og med børn (og voksne) og mange af os vier hele vores fritid til dette. I min forening gør vi også brug af pædofiliattester fra Rigspolitiet. Intet er godt nok for vores børn og unge; vi vil altid forsøge at gøre det endnu bedre. Vi er søde og rare, men fejlagtig eller dårlig opførsel har altid konsekvenser. Vi har meget faste og trygge rammer.

Håndvåben - Undervisning, træning, teknik mv.

Du er nu velkommen til at begynde på begyndelsen.

Unge under 16 år.

Jeg ved at det er et problem for børn og unge at begynde til pistolskydning. Mange foreninger har ikke kapacitet til dette. Det har vi dog i min forening. Dersom du er under 16 år, kan du tage kontakt til mig dersom du bor i Københavnsområdet. Er du over 16 år, så er du selvsagt også velkommen.

Danske landsorganisationer.

Klik på billedet for større version

landsorganisationer

Valid HTML 4.01! Valid CSS!

Af Arne Flåten. © 2003-2008